“Кардинал-Рівне” – один із найстаріших клубів українського футзалу. Тим не менш, рівняни досі тримають високу планку якості.

Ім’я Володимира Валявки вже давно асоціюється у прихильників футзалу з “Кардиналом”. Ми поспілкувались із президентом рівненської команди, щоб дізнатись більше деталей із “внутрішньої кухні” клубу.

 

– Наскільки змінилась відповідальність та функції президента футзальної команди в Україні після початку повномасштабного вторгнення?
– Мабуть, як і в усіх – життя повністю перевернулося. Спорт на деякий час відійшов на другий план. Зараз пріорітет – допомога армії. Намагаємося допомагати нашим захисникам перемогти у цій війні.

– Порівняйте «Кардинал-Рівне» сезону 2022/2023, коли вам вдалось вибороти бронзові медалі чемпіонату та стати володарями Кубку України із сезоном 2023/2024, який завершився без трофеїв. В чому різниця між цими версіями вашого клубу?
– Очевидно, що «Кардинал-Рівне» сезону 2022/2023 і зразка сезону 2023/2024 – повністю відрізняються. Мабуть, із втратою кількох ключових гравців і головного тренера восени минулого року – сезон вийшов змазаним. Лише наприкінці ми зуміли налогодити гру. Але, на жаль, команді не вистачило досвіду і ми не змогли поборотися хоча б за один з трофеїв.

Володимир ВАЛЯВКА: «Ми можемо на рівних грати із сильними суперниками» –  Кардинал – Рівне

– В інтерв’ю на клубному сайту Ви казали, що клуб планує підсилюватись перед сезоном, але імен не називали. Чи є зараз більш конкретні трансферні цілі для вашої команди у цей трансферний період?
– На жаль, з того переліку, який ми розглядали для посилення команди, з різних причин, і фінансових – у тому числі, нам не вдалося залучити нових гравців. Але ми продовжуємо пошуки. Можливо, одного-двох потенційних новачків переглянемо на «Кубку Нескорених». І потім прийматимемо рішення.

– Коли клуб виходить з відпустки та розпочинає підготовку до сезону? Чи плануєте приймати участь в передсезонних турнірах?
– Команда вже вийшла з відпустки. Плануємо брати участь у «Кубку Нескорених» під егідою АФУ. Один з етапів цього турніру пройде у Рівному.

– Які завдання має «Кардинал-Рівне» на сезон 2024/2025 у Кубку України та Екстра-лізі?
– Про завдання говорити зарано. Будемо вирішувати це за підсумком підготовчого періоду. Все залежить від того, чи вдасться нам підсилитися. Тому завдання на сезон ставитимемо вже безпосередньо перед стартом чемпіонату Екстра-ліги.

– Який Ваш прогноз для національної збірної України на Чемпіонаті світу 2024?
– Це непередбачуваний турнір. Є фаворити, але є і збірні, про які ми маємо мінімум інформації і які можуть вистрілити. Це, наприклад, Марокко. Думаю, наша збірна – щонайменше є міцним середняком турніру і точно має виходити з групи. А далі, за певних обставин, ми можемо сподіватися і на перемоги над топ-командами.

Поширити
Квасниця Ігор
10 Серпня, 2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *