Представляємо суперника: Афганістан

Цей день настав! Сьогодні збірна України проведе вирішальний поєдинок на груповому етапі ЧС-2024 в Узбекистані. За певних розкладів вийти у плейоф можна навіть у разі поразки, але немає сумнівів, що наші хлопці гратимуть тільки на перемогу. Втім, здобути її буде не так просто, як здається на перший погляд. 

Афганістан – новий гравець у футзалі. Лише цього року національна команда цієї країни вперше взяла участь у континентальній першості – Кубку Азії, на якому посіла 5 місце. Саме це й дозволило “Левам Хорасану” кваліфікуватися на свій перший мундіаль, адже путівку в Узбекистан могли здобути лише 5 найкращих команд Азії (іншими представниками найбільшої частини світу на ЧС-2024 є Іран, Узбекистан, Таджикистан і Таїланд).

TASHKENT, UZBEKISTAN – SEPTEMBER 15: Players of Afghanistan celebrate after the FIFA Futsal World Cup Uzbekistan 2024 match between Afghanistan and Angola at Humo Arena on September 15, 2024 in Tashkent, Uzbekistan. (Photo by Alex Caparros – FIFA/FIFA via Getty Images)

Чому ж так сталося, що Афганістан проводить свої перші великі турніри лише у 2024 році? Відповідь лежить на поверхні – всі, хто бодай трохи цікавився історією та політичною ситуацією у цій країні знають, наскільки закритою вона є від зовнішнього світу. З 1980-х по 2021-й рік Афганістан перебував у стані війни, тому поки в більшості країн світу футзал розвивався та популяризувався, Кабул прийшов до створення місцевої збірної у 2007 році. Першим суперником афганців став Таїланд, і це було боляче – поразка з непристойним рахунком 2:23 у дебютному матчі. 

TASHKENT, UZBEKISTAN – SEPTEMBER 15: Afghanistan players celebrate with aramco in the LED boards during the FIFA Futsal World Cup Uzbekistan 2024 match between Afghanistan and Angola at Humo Arena on September 15, 2024 in Tashkent, Uzbekistan. (Photo by Alex Caparros – FIFA/FIFA via Getty Images)

Зараз же Афганістан серйозно претендує на вихід у плей-оф ЧС – неймовірний прогрес для збірної, яка вперше грає на такому рівні. У своєму дебютному матчі на мундіалі команда Маджіда Мортезая в яскравому стилі здолала Анголу (6:4), а друга гра проти Аргентини взагалі перевершила всі очікування – афганці програли одному з фаворитів з мінімальним рахунком – 1:2! І це при тому, що наша збірна, на жаль, зазнала від аргентинців поразки – 1:7… 

Втім, у контексті сьогоднішньої гри результати попередніх ігор не мають жодного значення. Віримо та вболіваємо за збірну України сьогодні о 18:00!

 

Поширити
Квасниця Ігор
21 Вересня, 2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *