Універсал збірної України та наш наймолодший гравець – Ростислав Семенченко дав інтерв’ю FIFA, під час підготовки до матчу з Венесуелою в 1/4 фіналу Чемпіонату світу

Хто з футзалістів справив на тебе найбільше враження за ці роки?
На мою думку, футзал дуже стрімко почав розвиватись і з ним почали прогресувати багато гравців, тому я не можу виділити когось одного.

Вам тоді було лише 20 років. Що ви відчували, коли потрапили до складу збірної України на Чемпіонат світу з футзалу?
З самого початку футзальної карʼєри потрапити до національної збірної по футзалу – це була мрія. Я дуже радий, що опинився тут, із таким чудовим колективом і маю змогу допомагати команді на мундіалі.

Чому тебе називають Семом?
Все дуже просто – через моє прізвище. Мабуть, ще коли батько грав в футбол, мені передалась його кличка, якщо так можна сказати.

У тебе дуже потужний удар. Це щось, що прийшло до тебе від природи, чи ти над цим працював?
Я думаю, це більше від природи, але також і в дитинстві не мало уваги приділяв ударам по воротам і різним вправам з ударами.

Україна, незважаючи на те, що лідирувала більшу частину першого тайму, програла Аргентині з рахунком 7:1 у першому матчі відбору до Узбекистану 2024 року. Що Олександр Косенко сказав гравцям після цього?
Ми переглянули гру. Тренер наголосив на помилках і правильних діях. На тренуваннях розібрали ці моменти. Наголосив, що це лише перша гра і попереду ще два важких матча в групі. Ми дослухались до настанов і зробили висновки.

Україна перекрила поразку від Аргентини трьома чудовими виступами. Що ви відчували, коли перемогли Нідерланди та вийшли до чвертьфіналу?
Такі емоції неможливо передати словами. Після фінального свистка у мене йшли мурашки по шкірі. Хочеться переживати такі емоції знов і знов.

Якби вам довелося виділити одного гравця, хто, на вашу думку, був найбільш вражаючим гравцем збірної України на сьогоднішній день?
Мені дуже подобається і імпонує Назар Швед.

Що ви думаєте про перемогу Венесуели над Іспанією?
Звісно це сенсація турніру, але на таких форумах не буває слабких команд. Всі налаштовуються на суперника, як на останню гру в житті, тому не можна недооцінювати суперника .

Якої гри ви очікуєте від матчу з Венесуелою?
Буде дуже важка гра. Ми налаштовуємось, розбираємо суперника і зробимо все для нашої перемоги.

Наскільки ви впевнені, що Україна може виграти медаль на цьому турнірі?
Я не люблю загадувати наперед, тому будемо рухатись від гри до гри.

Поширити
Квасниця Ігор
29 Вересня, 2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *