Хто б міг подумати, хто саме з цією командою ми зіграємо у чвертьфіналі, але в середу Венесуела стала головною (на даний момент) сенсацією чемпіонату світу, вибивши зіркову Іспанію. Пропонуємо поближче познайомитися з колективом, який спробує стати перепоною на шляху збірної України у півфінал мундіалю. 

Почнімо з того, що сам факт потрапляння Венесуели у плей-оф – це вже невеличке диво, адже підопічні Робінсона Ромеро без шансів програли Ірану (1:7) та Франції (3:7) у перших двох турах групового етапу, через що не були господарями власної долі перед грою проти Гватемали. Латиноамериканський збірній потрібно було не лише перемагати суперника з якомога більшим рахунком, а ще й сподіватися на сприятливі результати в інших поєдинках. Своє завдання венесуельці виконали в останній момент – змогли набити потрібну різницю м’ячів завдяки голам на 34-й, 35-й та 36-й хвилинах. Фортуна посміхнулася нашому супернику по повній програмі, адже Панамі не вистачило буквально одного голу, який би поставив хрест на шансах Венесуели. 

Те, що сталося в матчі з Іспанією – квінтесенція везіння та фарту. Венесуела вийшла вперед зусиллями свого воротаря Вільялобоса, який просто вибивав м’яч від воріт, але завдяки грубій помилці свого колеги на виході відкрив рахунок. Коли іспанці зрівняли рахунок на початку другого тайму, то не було сумнівів, що рано чи пізно венесуельська стіна буде розбита. Так і мало статися, коли Рауль Гомес підставляв ногу під удар в абсолютно пусті ворота з метру (!), але видав найепічніший фейл турніру. Не забиваєш ти – забивають тобі. За 1 хвилину 23 секунди до кінця основного часу Віктор Карреньо поклав красень-гол ударом з лету і вивів свою команду в омріяний чвертьфінал чемпіонату світу. 

¼ – мундіалю – це вже найкраще в історії досягнення для Венесуели, яка лише двічі брала участь у світових форумах. У 2021 році в Литві на той момент дебютанти мундіалю змогли пробитися в ⅛ фіналу, де доволі очікувано поступилися збірній Марокко. 

Можна скільки завгодно говорити про безмежний фарт і певну випадковість успіху Венесуели на нинішньому чемпіонаті світу, але ця команда справді перебуває у своєму, як-то кажуть, праймі. Навесні цього року колектив Робінсона Ромеро завоював бронзові медалі Копа Америка-2024 – це перше потрапляння венесуельських футзалістів на п’єдестал континентальної першості. 

Саме тому ні про яку недооцінку суперника не може і йти мови. Гравці збірної України чудово це розуміють. 

“Вони – головна сенсація турніру, але на таких стадіях не може бути слабких команд. Кожен грає так, ніби це його останній матч у житті, тож не можна нікого недооцінювати. Це буде справді складний матч”, – сказав Ростислав Семенченко в коментарі для пресслужби ФІФА.

“Венесуела – дуже потужна збірна, як на мене. Я дивився матч з іспанцями і не сказав би, що було щось неочікуване. Насправді, я сам заряджався від гри Венесуели – їх мотивацією на гру, дисципліною. Кажуть, що дисципліна б’є клас – це саме про цей матч. Венесуельці дуже потужно виступили, вважаю, що закономірно пройшли іспанців. Не вважаю, що це якась сенсація”, – Ігор Корсун в інтерв’ю Суспільному.

Венесуела – команда-зірка, а не команда-зірок. Але якщо підносити когось із гравців у ранг лідерів, то, звісно ж, насамперед це найкращий бомбардир Кевін Брісеньо (5 м’яч) та вищезгаданий Карреньо, який окрім диво-гармати у ворота Іспанії, також записав на свій рахунок 4 асисти. Цікаво, що у складі Венесуели грає найвищий гравець ЧС-2024 в Узбекистані – Саймонд Франсія (1,94 метра). Цей хлопчина виглядає справжнім Гулівером на тлі своїх партнерів та суперників.

Та попри всі сильні сторони венесуельської збірної, саме наша команда є великим фаворитом чвертьфіналу. Залишилося перенести цей фаворитизм із паперу на майданчик “Хумо Арени” в Ташкенті. Віримо, що наші хлопці зроблять це і повторять історичне досягнення команди Геннадія Лисенчука, яка у 1996-му вийшла у півфінал мундіалю в Іспанії.

 

Поширити
Квасниця Ігор
29 Вересня, 2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *