Олександр Косенко дав інтерв’ю пресслужбі Асоціації футзалу України напередодні старту чемпіонату світу 2024, який розпочнеться вже сьогодні. Наша ж команда стратуватиме завтра, матчем проти Аргентини. Старт поєдинку запланований на 18:00

 

АФУ: Команда прибула в Узбекистан. Позаду близько місяця підготовки. В якому стані гравці? Чи немає в команді пошкоджень?

Олександр Косенко: Поки що все добре. Маємо ще два тренування перед грою. Всі здорові, всі налаштовуються. Поки що все нормально.

АФУ: Напередодні ми грали спаринги. 4 перемоги та 1 нічия. Одна із перемог над Португалією, яка є беззаперечно грандом. Як правильно ставитися до цього результату?

Олександр Косенко: Я думаю для впевненості такі перемоги дуже потрібні, але й не потрібно цим довго жити. Потрібно переключатись на наступні матчі і такі перемоги будуть в майбутньому лише за умови, якщо ми з таким же натхненням і бажанням будемо грати, незважаючи на рівень суперника. Я вважаю, що не тільки Аргентина, але й Ангола та Афганістан серйозні суперники. В Анголи 6 гравців грають в чемпіонаті Португалії. В Афганістану 5-6 гравців грають в чемпіонаті Ірану. Тому потрібно налаштовуватись на кожну гру окремо, і не потрібно думати, що якщо ми перемогли Португалію, то воно так буде й надалі. Воно так буде лише за правильного налаштуванні на гру.

АФУ: Наша перша гра з Аргентиною. Маємо багату історію зустрічей з цією командою. Загалом ця збірна вважається топом. Загалом, як ви оцінюєте цю команду і чи можете виділити там лідерів?

Олександр Косенко: На мою думку, Аргентина завжди була саме командою. В них є лідери, але на мій погляд це саме команда. Вони добре грають і в обороні, і в захисті. Це дійсно потужна команда. Але й ми довели, що ми можемо грати. Ми хочемо не підлаштовуватись під Аргентину. Хочемо себе показати, свої найкращі якості. Тільки тоді ми можемо розраховувати на позитивний результат. Кожного гравця ми індивідуально розібрали. Когось одного виділяти не хочемо.

АФУ: Ми зіграємо два перші матчі на Хумо Арені, а третій матч в Андижані. В Ташкенті паркет, а в Андижані терафлекс. Чи важливо це для нас. Чи впливатиме на нашу гру?

Олександр Косенко: Це важливо. Нам зручніше грати на паркеті. Я так розумію, що азійські команди, наприклад Афганістан, вони більше грають на терафлексі і для них в Андижані грати буде зручніше. Для нас не дуже добре. Терафлекс повільний. Нам потрібно, щоб м’яч рухався швидше. Тим не менш, будемо грати і сприймати умови, в яких знаходяться всі команди.

АФУ: Ми провели весь збір. Зараз безпосередньо мундіаль. Можете резюмувати, як пройшов НТЗ?

Олександр Косенко: Все покажуть ігри. Матчі це екзамени. В нас два гравці були учасниками Чемпіонату світу, решта поки не грала. Цей фактор теж будемо враховувати. Передігрове хвилювання, я думаю, буде. Чим швидше ми з цього вийдемо, чим швидше ми забудемо, що це чемпіонат світу, так скажемо, чим швидше ми відкинемо зажатість – тим краще буде для нас. На мою думку ми гарно попрацювали. Та, в будь-якому разі, все покажуть ігри.

Поширити
Квасниця Ігор
14 Вересня, 2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *